Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Jóváhagyom
Menü

Keresés

Blog

Gyerekjátékokról ötletek, tippek. Minden, ami egy Édesanyának hasznos! :) Olvasd folyamatosan cikkeinket és segítünk eligazodni a játékok tengerében.
2020. 06. 24. 09:51:59
Így játsszatok a strandon, 11 kihagyhatatlan tanács a szülőknek

Pancsoló kislányok és kisfiúk örömére egyaránt megnyitottak a budapesti és vidéki strandok. Hurrá! Korona ide vagy oda, a nyári szünet az év megkoronázása minden, az iskolából és egyéb helyekről kiszabadult lurkó életében, akik alig várják, hogy egy nagyot csobbanhassanak a strandon és elmerülhessenek az önfeledt strandjátékokban. Azonban nekünk, szülőknek nem árt óvatosnak lenni és a koronavírus miatti helyzetben is extra elővigyázatosnak lenni. Összegyűjtöttük az idei, strandokra vonatkozó szabályozásokat , illetve tippeket a strandoláshoz, néhány strandjáték kíséretében.

2020. 06. 10. 17:23:50
Nyári tábor 2020: 5+1 dolog, amire oda kell figyelnünk idén

Minden kedves szülő fellélegezhet, aki amiatt aggódott, hogy idén nem lesz megtartva egy nyári tábor sem. További jó hír, hogy szkafanderen kívül más öltözetben is el lehet küldeni a gyerekeket táborozni. Idén nem számítottunk igazi nyárra, nyári szünetre, de nyári táborokra végképp nem, így talán kicsit jobban értékeljük a helyzetet és irány a tematikus-, napközis-, vagy ottalvós tábor! Persze jobb az óvatosság, így a koronavírus miatt kialakult légkörben is különös gondot kell fordítanunk a higiéniára és meg kell értetnünk a kicsikkel és nagyokkal egyaránt: fontos az odafigyelés!

2020. 05. 18. 10:24:31
Gyerekjáték-ötletek egy idei kütyümentes vakációhoz!

Ó! azok a szép napok, amikor még az utca összes gyereke kint focizott, amikor biciklizni mentünk a környékre és sötétedésig tollasoztunk. Hol volt akkor a tablet, a telefon, a millió kütyü, ami kiránt a valóságból és átirányít egy másikba, ami csak a virtuális térben létezik? A koronavírus alatt a képernyő bámulásával és az eszközök nyomkodásával eltöltött idő meghatványozódott. A gyerekek az online tanulás miatt még többet ülnek a gép előtt, ráadásul a szabadidejüket is ott töltik. Most, hogy közeleg a vakáció, azonban ideje félretenni a telefont! Mutassuk meg a kicsiknek és nagyoknak, hogyan lehet kütyümentesen is jól érezni magunkat, hisz ez gyerekjáték!

2020. 05. 08. 13:24:36
7 szabadtéri játékötlet, hogy idén is szuper legyen a gyereknap

A vidék fellélegezhet! Lassan kilábalunk a koronavírus első hulláma keltette ijedelemből és szigorú ütemezés mellett ugyan, de az élet visszatérhet a megszokotthoz hasonló kerékvágásba, legalábbis a vidéki településeken, ahol kik is örülnének ennek jobban, mint a gyerekek? Kihívást jelenthet a szülők számára, hogy idén elmaradnak a nagyszabású rendezvények, azonban tarthatunk mini gyereknapot a család, esetleg kis barátok  részvételével, hogy ne maradjon el a móka. Idén a gyereknap május 31-e, péntekre esik. Valljuk be, sokaknál eléggé leapadt a családi kassza, de aggodalomra nincs ok. Lássunk tehát néhány ötletet, amivel költséghatékonyan dobhatjuk fel az ünnepet!

2020. 04. 16. 10:29:34
9 unaloműző játék a családnak: így használjátok ki a karantént!

A koronavírus miatt kialakult karantén igen nehéz helyzetbe hozta a családokat. Sokan a munkájuk elvesztése miatt aggódnak, akik pedig home office-ra kényszerülnek, azoknak most koncentrálni nem egyszerű feladat főleg akkor, ha gyerekek is vannak a háznál. Faramuci a helyzet, de karantén idején többet kell törődni a gyerekekkel. Ha már nem jut eszedbe semmi kreatív, íme néhány unaloműző játék, ami segíthet átvészelni ezt az időszakot!

2020. 04. 06. 10:43:35
9 rendhagyó tipp húsvétra, kerti játékokkal dobd fel az ünnepet!

Unod már a négy falat és kicsit kimennél a friss levegőre? Megérkezett a jó idő és vele együtt a várva várt húsvét, ami a kialakult helyzet ellenére sem marad el. Idén az ünnep kicsit rendhagyónak ígérkezik minden szempontból, mégis megtalálhatjuk a módját, hogy a kicsik számára emlékezetessé tegyük. Mi, felnőttek is nehezen viseljük a bezártságot (nem is beszélve a gyerekekről), így mi sem tűnik kézenfekvőbbnek, mint a húsvétot kerti játékokkal ünnepelni. Mozgás és öröm egyszerre! Íme néhány gyerekjátékötlet!

2020. 03. 19. 18:14:00
5+1 legnépszerűbb nagy mozgást fejlesztő kerti játék

Végre újra itt a tavasz, és a hőmérő higanyszála is szépen lassan 20 fok fölé kúszik. A cikkünkben olyan kerti játékokat mutatunk, amivel te is könnyedén “kirobbanthatod” a gyermeket a tévé, számítógép elől.

2020. 03. 13. 18:18:01
Így tanítsd meg gazdálkodni a gyermeked - pénzügyi társasjátékok gyerkőcöknek!

Sokan mondják, hogy a pénzügyi tudatosságra való nevelést nem lehet elég korán elkezdeni. Sajnos hazánk pénzügyi kultúrája nem igazán kiforrott, így rajtunk, szülőkön múlik az, hogy gyermekünk, felnőttként, mennyire lesz tudatos vásárló. A cikkben olyan játékokat mutatunk, amelyek segítenek a gyerekeknek számok megismerésében, és a pénzügyi készségek fejlesztésében.

2020. 02. 20. 16:31:35
9+1 benti gyerekjáték, amely tuti levezeti a kicsi energiáját

Amikor kinézel az ablakon, szomorúan kell konstatálnod, hogy még mindig nincs itt a tavasz. Ilyenkor, februárban, a hideg, szeles időben biztosan te sem mész szívesen a játszótérre a gyermekkel - aki azonban már igényelné a mozgást. Ha te is hasonló helyzetben vagy, és nehezen bírsz a picivel, akkor mutatunk 9+1 szuper benti gyerekjátékot, amivel biztosan lekötheted a kicsi energiáját!

2020. 02. 12. 19:58:55
Így tedd emlékezetessé a farsangot gyermekeid számára!

A gyermekek a karácsony után talán a farsangot várják a legjobban. Ez nem is meglepő, hiszen a különböző jelmezek, játékok remek színt visznek az egyébként szürke, borús februári napokba. Hogy minél emlékezetesebbé tegyük számukra ezt az ünnepet, először jó, ha ismerjük a történetét. Épp ezért körbejárjuk a farsangi szokásokat, hagyományokat majd hasznos tippekkel szolgálunk a szülők számára!