Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Jóváhagyom
Menü

Keresés

Blog

Gyerekjátékokról ötletek, tippek. Minden, ami egy Édesanyának hasznos! :) Olvasd folyamatosan cikkeinket és segítünk eligazodni a játékok tengerében.
2020. 05. 18. 10:24:31
Gyerekjáték-ötletek egy idei kütyümentes vakációhoz!

Ó! azok a szép napok, amikor még az utca összes gyereke kint focizott, amikor biciklizni mentünk a környékre és sötétedésig tollasoztunk. Hol volt akkor a tablet, a telefon, a millió kütyü, ami kiránt a valóságból és átirányít egy másikba, ami csak a virtuális térben létezik? A koronavírus alatt a képernyő bámulásával és az eszközök nyomkodásával eltöltött idő meghatványozódott. A gyerekek az online tanulás miatt még többet ülnek a gép előtt, ráadásul a szabadidejüket is ott töltik. Most, hogy közeleg a vakáció, azonban ideje félretenni a telefont! Mutassuk meg a kicsiknek és nagyoknak, hogyan lehet kütyümentesen is jól érezni magunkat, hisz ez gyerekjáték!

2020. 05. 08. 13:24:36
7 szabadtéri játékötlet, hogy idén is szuper legyen a gyereknap

A vidék fellélegezhet! Lassan kilábalunk a koronavírus első hulláma keltette ijedelemből és szigorú ütemezés mellett ugyan, de az élet visszatérhet a megszokotthoz hasonló kerékvágásba, legalábbis a vidéki településeken, ahol kik is örülnének ennek jobban, mint a gyerekek? Kihívást jelenthet a szülők számára, hogy idén elmaradnak a nagyszabású rendezvények, azonban tarthatunk mini gyereknapot a család, esetleg kis barátok  részvételével, hogy ne maradjon el a móka. Idén a gyereknap május 31-e, péntekre esik. Valljuk be, sokaknál eléggé leapadt a családi kassza, de aggodalomra nincs ok. Lássunk tehát néhány ötletet, amivel költséghatékonyan dobhatjuk fel az ünnepet!

2020. 04. 16. 10:29:34
9 unaloműző játék a családnak: így használjátok ki a karantént!

A koronavírus miatt kialakult karantén igen nehéz helyzetbe hozta a családokat. Sokan a munkájuk elvesztése miatt aggódnak, akik pedig home office-ra kényszerülnek, azoknak most koncentrálni nem egyszerű feladat főleg akkor, ha gyerekek is vannak a háznál. Faramuci a helyzet, de karantén idején többet kell törődni a gyerekekkel. Ha már nem jut eszedbe semmi kreatív, íme néhány unaloműző játék, ami segíthet átvészelni ezt az időszakot!

2020. 04. 06. 10:43:35
9 rendhagyó tipp húsvétra, kerti játékokkal dobd fel az ünnepet!

Unod már a négy falat és kicsit kimennél a friss levegőre? Megérkezett a jó idő és vele együtt a várva várt húsvét, ami a kialakult helyzet ellenére sem marad el. Idén az ünnep kicsit rendhagyónak ígérkezik minden szempontból, mégis megtalálhatjuk a módját, hogy a kicsik számára emlékezetessé tegyük. Mi, felnőttek is nehezen viseljük a bezártságot (nem is beszélve a gyerekekről), így mi sem tűnik kézenfekvőbbnek, mint a húsvétot kerti játékokkal ünnepelni. Mozgás és öröm egyszerre! Íme néhány gyerekjátékötlet!

2020. 03. 19. 18:14:00
5+1 legnépszerűbb nagy mozgást fejlesztő kerti játék

Végre újra itt a tavasz, és a hőmérő higanyszála is szépen lassan 20 fok fölé kúszik. A cikkünkben olyan kerti játékokat mutatunk, amivel te is könnyedén “kirobbanthatod” a gyermeket a tévé, számítógép elől.

2020. 03. 13. 18:18:01
Így tanítsd meg gazdálkodni a gyermeked - pénzügyi társasjátékok gyerkőcöknek!

Sokan mondják, hogy a pénzügyi tudatosságra való nevelést nem lehet elég korán elkezdeni. Sajnos hazánk pénzügyi kultúrája nem igazán kiforrott, így rajtunk, szülőkön múlik az, hogy gyermekünk, felnőttként, mennyire lesz tudatos vásárló. A cikkben olyan játékokat mutatunk, amelyek segítenek a gyerekeknek számok megismerésében, és a pénzügyi készségek fejlesztésében.

2020. 02. 20. 16:31:35
9+1 benti gyerekjáték, amely tuti levezeti a kicsi energiáját

Amikor kinézel az ablakon, szomorúan kell konstatálnod, hogy még mindig nincs itt a tavasz. Ilyenkor, februárban, a hideg, szeles időben biztosan te sem mész szívesen a játszótérre a gyermekkel - aki azonban már igényelné a mozgást. Ha te is hasonló helyzetben vagy, és nehezen bírsz a picivel, akkor mutatunk 9+1 szuper benti gyerekjátékot, amivel biztosan lekötheted a kicsi energiáját!

2020. 02. 12. 19:58:55
Így tedd emlékezetessé a farsangot gyermekeid számára!

A gyermekek a karácsony után talán a farsangot várják a legjobban. Ez nem is meglepő, hiszen a különböző jelmezek, játékok remek színt visznek az egyébként szürke, borús februári napokba. Hogy minél emlékezetesebbé tegyük számukra ezt az ünnepet, először jó, ha ismerjük a történetét. Épp ezért körbejárjuk a farsangi szokásokat, hagyományokat majd hasznos tippekkel szolgálunk a szülők számára!

2020. 01. 20. 15:35:23
Vessz el a játékban! A 9 legjobb puzzle játék minden korosztálynak

Az előző cikkünkben a bekuckózós, hideg téli estékre különböző társasjátékokat ajánlottunk. Most azokra is gondolunk, akik szeretnének egyedül (vagy akár a családdal) is jól szórakozni otthon, a négy fal között. Épp ezért összegyűjtöttünk 9 remek puzzle játékot, kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

2020. 01. 13. 11:15:23
7+1 legjobb társasjáték gyerekeknek, hogy január se legyen unalmas!

Karácsony után gyakran érzi az ember azt, hogy kiüresedtek a napok és valami hiányzik. A meghitt hangulat és az ünnep ugyanis - ami összehozza a családot - elillan. Egy társasjáték azonban ismét jó alkalmat teremt arra, hogy újra együtt legyünk: kicsik és nagyok, felnőttek és gyermekek.